Pulled beef i burgerbolle m stegte grøntsager

Kødet:

Ca. 1kg tykkam

Marinanede af 2 spsk brun farin, 2 spsk. sirup, 2 spsk. soyasovs, 1 tsk. chiliflager, 1 dl. ketchup, 1 dl. bouillon, 1½ dl. æblejuice.

Det hele røres sammen og puttes i en stegegryde der kan gå i ovnen. Lad det stå i 3 timer på 140 c – hæld evt mere vand hvis det koger tørt. Skal kunne deles med to gafler når det er færdigt.

Tilbehør:

Coleslaw af ½ spidskål, 3 gulerødder, lidt blandet salat (jeg brugte rødbedeblade og iceberg). Alt snittes fint.

Dressing til coleslaw: ½ dl. yoghurt, ½ dl. mayo, 1 tsk. eddike, ½ tsk. sukker, 1 tsk. ketchup, salt og peber. Røres sammen og vendes med grøntsager.

Tomatsalsa:

2 friske tomater (hakkes fint), ½ dåse hakkede tomater, 1 tsk. chiliflager, 1 spsk. æbleeddike, 1 spsk. ketchup, hakkede friske krydderurter (her var det mynte og basilikum).

Alt lægges sammen i ristet burgerbolle.

Tilbehør:

Spæde rødbeder, spæde squash, spæde gulerødder. Vendes med olie, drysses med salt og peber og frisk timian og steges i bradepande (gerne på grillen).

Dip: Basilikummayo.

1 dl. mayo, 4 stængler basilikum, ½ fed hvidløg. Basilikumblade og hvidløg hakkes i minihakker og røres i mayoen.

Velbekommen.