Klikkertræning

Hos Vesløs Hundesport bruger vi klikkertræning

Hos Vesløs Hundesport bruger vi klikkertræning som træningsmetode på alle kurser. Men der er efterhånden mange versioner af klikkertræning ude i den ganske hundeverden, så derfor vil jeg ganske kort opridse hvad det er for overordnede punkter der lægges vægt på her hos os.

Vi fokuserer i træningen på hvad det er vi vil have fra hundens side og belønner for det! Vi bruger ikke ubehag til at ændre det som kunne være uønsket. Så ingen ryk i halsbåndet, et hårdt “NEJ” eller det der er værre. Kurserne handler om hvordan du kommer på rette spor uden den slags.

Vi har fokus på at give hunden et valg i træningssituationen – frivillig adfærd som det kaldes. Hvorfor? Det kommer du til at lære meget mere om! Men det betyder også at vi faktisk taler og kommanderer meget mindre end du måske er vant til. Hvorfor? Det kommer du også til at lære meget mere om.

Og så bruger vi selvfølgelig den der klikker som også hedder en “betinget forstærker”. Den bruger vi oftest, men ikke altid, til at markere at en adfærd er ønsket, og at vi derefter vil servere det store kolde bord – eller en ordentlig legesession. Der findes også andre betingede forstærkere der somme tider kan være bedre.

Og sidst men ikke mindst, tager vi udgangspunkt i adfærdsanalysen når vi skal træffe valg i træningen.

Jeg håber du nu blev rigtig nysgerrig på at lære meget mere om klikkertræning.

Du kan også kigge lidt på denne film

Kontakt os

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Kontakt os i dag