Grillede lammekoteletter m. krydrede kikærter

Lammekoteletter er ikke altid lette af få fat i, men man kan sagtens købe en lammekrone og skære ud til koteletter selv. Der er ikke så meget kød på sådan en, men det smager skønt og er mørt og lækkert.

Til ca. 4 personer skal du bruge:

12-15 koteletter (alt efter størrelse)

Olie

2 fed hakkede hvidløg

Frisk rosemarin – ca 2 grene hvor du piller nålene af og hakker dem

Salt og peber.

Bland marinaden og læg koteletterne ned i den (i et passende fad eller en pose) og lad dem stå og trække mens du laver tilbehøret.

Krydrede kikærter:

1 løg

4 mellemstore gulerødder

1 fed hvidløg

1 tsk chiliflager

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

2 tsk paprika

2 kanelstænger (eller ca. ½ tsk stødt kanel)

1 dåse kikærter

1 dåse hakkede tomater

75 gr hakkede tørrede abrikoser

En håndfuld hakket persille til serveringen

Skær løg og gulerødder i skiver og steg det i varm olie i en dyb pande (eller wok) med alle krydderierne. Steg i 1- 2 min. Tilsæt kikærter, abrikoser og tomaterne og lad det simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.

Nu griller du så koteletterne ved høj varme i et par min. på hver side. De må gerne være rosa inden i efter min smag.

Server med hakket persille drysset ud over, godt brød og en citron du kan presse ud over kødet.