Chili-æblechutney

Denne opskrift er stærkt inspireret af en opskrift på siden madvane.dk

Jeg har justeret lidt, og det kan du jo også gøre hvis du synes.

Du skal bruge:

1 kg æbler

5-6 fed hvidløg (gerne store fed)

3 rødløg

200 gr tranebær

125 gr frisk ingefær

1 spsk. salt

2-3 hele friske chili

saft og skal af en cirtron

½ dl æbleeddike

300 gr brun farin

Jeg skræller ikke æblerne – det synes jeg ikke er nødvendigt når der benyttes usprøjtet frugt. Men kernehus fjernes og æblerne skæres i mindre stykker. Løg, hvidløg, ingefær og chili køres på minihakkeren. Alle ingredienser hældes i en gryde, og det bringes i kog og simrer ved svag varme til det er kogt ind til en tyk, klistret masse. Rør i gryden af og til så det ikke brænder på i bunden. Herefter smages det til evt med mere chili og hældes på skoldede glas og opbevares køligt.

Server det f.eks., som vist her, på blåskimmelost på hjemmebagt, ristet rugbrød. Mums