I øjeblikket har jeg rigtigt mange courgetter i mine højbede – og også porrer. Porrerne står lidt tæt så jeg har tyndet lidt ud i dem og brugte dem i denne opskrift. Smagte virkelig dejligt.
Du skal bruge:
500 gr groft revne courgetter
ca. 6 tynde porrer eller forårsløg, fint snittet
1 tsk. salt
2 æg
50 gr hvedemel
200 gr feta (blød og cremet type!)
salt og peber fra kværn
Først: Riv courgetterne og giv dem salt og stil til side i et dørslag så noget af væden kan dryppe af. Vrid dem også inden du blander dem med resten af dejen.
Hak porrer/forårsløg og stil til side.
Pisk æg let sammen og hæld grønsagerne op i massen, smuldr fetaen ned i og sigt melet ned i. Rør det godt sammen og husk salt og peber. Lad det lige trække i 5 min inden du steger.
Varm god olie op i en pande – den skal være godt varm og klatterne steges på ret høj varme. Læg klatter på panden – ca en spsk med top og tryk dem lidt flade. Pas på ikke at lave dem for store – så bliver de svære at vende. Steg dem gyldne og sprøde på begge sider. Smager bare mums!