Helstegt lammeryg med myntesauce

En lammeryg på 1 kg til 4 prs.

Stik hvidløgssplinter i rygfileten godt fordelt og mængde efter smag. Snit fedtlaget i store tern og pensl den med lidt olie hvis fedtet er lidt tørt i skorpen. Drys med salt og citronpeber og stil stegen på en rist i ovnen (med noget under til at opsamle fedtet der smelter fra). Langtidssteg ved 125 C til kernetemperatur i kødet er ca. 60-65 C. Brun den gerne under grillen de sidste 10-15 min.

Myntesauce :

Kog ½ l fond (enten lamme eller grøntsagsfond) og stil til side. Hæld 3 spsk balsamico, 3 spsk honning i en gryde og lad honningen smelte og hæld ca 4 dl fond op i herligheden og kog godt igennem. Smag til med ca 1 spsk tørret mynte og jævn det evt med maizena.

Lav en rodfrugtmos til der er rørt med smør og flødeost og smagt til med hvidløg, citronskal og salt.

Tilbehør: Grøntkålssalat med appelsin, granatæble, fint snittet rødløg og ristede valnødder og solsikkekerne. Hæld en god olie-eddikedressing over.

Velbekommen.