Mad fra Dinas køkken

Her på siden vil jeg lægge opskrifter på nogle af de retter du måske kommer til at få serveret her

Siden er under opbygning.

Her på siden vil jeg lægge opskrifter på nogle af de retter du måske kommer til at få serveret her. Men også opskrifter som jeg selv holder meget af – og som måske ikke lige kommer på menuen til kurser.

Jeg elsker mad og har altid godt kunne lide at lave mad. Jeg har bare ikke altid haft tiden til at gør noget ud af det i den grad som jeg har nu. Jeg mestrer ikke store smarte, fancy køkkenteknikker, men er bare en autodidakt håndværker. Men jeg prøver mig frem med nye ting en gang i mellem og holder meget af at eksperimentere med smage. Mad skal SMAGE godt. Og så går jeg ret meget op i at bruge råvarer af kvalitet. Så det du vil finde her, er solid hverdagsmad der smager – og ikke så mange ”dyre” dikkedarer.

Som sagt går jeg op i at råvarer skal være af god kvalitet, men jeg har også et par andre krav. Når det gælder kød, vælger jeg først og fremmest ud fra dyrevelfærd. Og jeg vælger god dyrevelfærd over økologi. Jeg køber f.eks. lokalt produceret kalvekød (køber et kvart dyr hvert år og putter i fryseren) som jeg ved har haft et skønt liv, og som ikke har kørt fra Herodes til Pilatus for at blive slagtet. Jeg kan sidde i min karnap og se på dem om vinteren – de kommer ud hver dag og har det virkelig godt (løsdrift etc). Kødet er mørt som smør og af virkelig prima kvalitet. Det fås ikke bedre, og har ikke kørt/fløjet den halve klode rundt for at havne på min tallerken – også bæredygtigt.

Når det gælder grøntsager og frugt, prøver jeg at dyrke lidt selv og eksperimenterer lidt med det. Og her er økologi vigtigst for mig.

Af dagligvarer som syltede rødbeder, mayonnaise, brød mm. prøver jeg at producere så meget som jeg orker selv. Men det er ikke altid man kan nå det, eller orker det, og så må man bare købe det bedste man kan få.

Men nu til sagen: Her kommer nogle opskrifter.

Zucchini a scapece

Denne ret er italiensk og kan laves med flere variationer. Du kan bruge gulerødder i stedet for squash og mynte i stedet for basilikum. Retten er egentlig en antipasti (en snack til forret) men kan selvfølgelig også være tilbehør til en hovedret. Ca. 6 små squash ( á ca. 150 gr. ) 3 fed hvidløg … Læs Mere

Helstegt lammeryg med myntesauce

En lammeryg på 1 kg til 4 prs. Stik hvidløgssplinter i rygfileten godt fordelt og mængde efter smag. Snit fedtlaget i store tern og pensl den med lidt olie hvis fedtet er lidt tørt i skorpen. Drys med salt og citronpeber og stil stegen på en rist i ovnen (med noget under til at opsamle … Læs Mere

Courgetteklatter med feta og porre

I øjeblikket har jeg rigtigt mange courgetter i mine højbede – og også porrer. Porrerne står lidt tæt så jeg har tyndet lidt ud i dem og brugte dem i denne opskrift. Smagte virkelig dejligt. Du skal bruge: 500 gr groft revne courgetter ca. 6 tynde porrer eller forårsløg, fint snittet 1 tsk. salt 2 … Læs Mere

Pulled beef i burgerbolle m stegte grøntsager

Kødet: Ca. 1kg tykkam Marinanede af 2 spsk brun farin, 2 spsk. sirup, 2 spsk. soyasovs, 1 tsk. chiliflager, 1 dl. ketchup, 1 dl. bouillon, 1½ dl. æblejuice. Det hele røres sammen og puttes i en stegegryde der kan gå i ovnen. Lad det stå i 3 timer på 140 c – hæld evt mere … Læs Mere

Grillede lammekoteletter m. krydrede kikærter

Lammekoteletter er ikke altid lette af få fat i, men man kan sagtens købe en lammekrone og skære ud til koteletter selv. Der er ikke så meget kød på sådan en, men det smager skønt og er mørt og lækkert. Til ca. 4 personer skal du bruge: 12-15 koteletter (alt efter størrelse) Olie 2 fed … Læs Mere

Kalkunschnitzel i tomatsovs med ristede pinjekerner

Kalkunkød kan være svært at tilberede uden at skamstege det til knastør, trevlet konsistens. Men i denne ret er det nemt. Kødet steges meget kort og lægges i en lækker sovs. Ideen til opskriften kommer fra en toscansk opskrift hvor der bruges skinkeschnitzler, men jeg har ændret en del i den og synes det her … Læs Mere

Chili-æblechutney

Denne opskrift er stærkt inspireret af en opskrift på siden madvane.dk Jeg har justeret lidt, og det kan du jo også gøre hvis du synes. Du skal bruge: 1 kg æbler 5-6 fed hvidløg (gerne store fed) 3 rødløg 200 gr tranebær 125 gr frisk ingefær 1 spsk. salt 2-3 hele friske chili saft og … Læs Mere

Kontakt os

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Kontakt os i dag