Det bedste til dig og din hund: Årskursus i klikkertræning fra A-Z

 

Bliv den bedste lærer for din hund – bliv en dygtig klikkertræner

At lære at træne hund handler ikke bare om at lære hvordan man lærer sin hund nogle færdigheder og kompetencer. Det handler om at lære at observere adfærd og at få viden om hvordan levende væsner lærer. Klikkertræning bygger på indsigt i hvordan læringsmekanismer fungerer.

På dette Årskursus går vi i dybden med at gøre dine kompetencer som klikkertræner til noget din hund vil elske dig for. At kende alle værktøjerne i værktøjskassen til bunds og mestre dem, vide hvornår du skal vælge at gøre hvad, vil gøre dig til en yderst kompetent træner uanset hvad det er du ønsker at lære din hund. En anden faktor vi også lægger stor vægt på, er at kursusforløb og læring skal være en rar oplevelse for alle deltagere på kurset – både hund og fører. Det skal være et åndehul i hverdagen at gå på kursus.

Kurset forløber fra februar til oktober. Det vil bestå af både træningssamlinger og webinarer, og så vil der tilknyttes en FB-gruppe hvor du kan lægge træningsfilm og få feedback imellem træningssamlingerne.

Træningssamlinger : 17+18. februar, 29-30 juni, 26-27 oktober

Imellem træningssamlinger vil der være 9 webinarer med teori og spørgetid. Webinarerne optages og kan ses når du vil, hvis du er forhindret på dagen. Datoer for disse oplyses ved kursusstart. Der skal også trænes på en hel del opgaver.

Kurset afsluttes med en skriftlig og praktisk prøve hvis man ønsker det.

Indhold:

Første samling handler om at få overblik over klikkertrænerens værktøjskasse. Her starter vi med at se på klikkertrænerens nok ultimativt vigtigste værktøj: Belønningsfærdigheder og udvikling af belønningsinteresse hos hunden. Vi ser også på andre træningsfærdigheder for fører, og vi starter på kursets træningsopgaver.

Herefter kommer der en række teorilektioner hvor vi går i dybden med alle klikkertrænerens værktøjer fra adfærdsanalyse til baglænskædning. Det gør vi på webinarer som vi laver på en hverdagsaften, og hvis du ikke kan den aften, optages det og lægges som et link man kan gå ind og se efterfølgende. Der gives flere træningsopgaver på webinarene som skal filmes og lægges i gruppen til feedback fra instruktøren, og alle deltagere kan lære af dette. Dette gøres selvfølgelig i et trygt og positivt forum!

På anden livesamling arbejder vi mere på de praktiske opgaver og en opstart på kvalitetssikring af adfærd og overtræning. Inden denne samling får du også noget teori hvor vi så arbejder med at bruge dette i praksis – hovedsagelig stimuluskontrol og baglænskædning fra grundlæggende til avanceret kædning.

Sidste samling vil handle om at samle brikkerne i træningsopgaverne til et helt program, og hvad der skal til for at gøre det klar til konkurrence. Hvordan træner man målrettet for konkurrence? Og selvom du måske ikke er interesseret i konkurrence, kan du tage dette som en udfordring i at lære din hund at præstere længere tid før belønning, under forstyrrelser etc.

Hvis man ønsker det, vil det også være muligt at tage eksamen som består af både en skriftlig og en praktisk prøve.

Hvem kan deltage? Alle der ønsker at lære at mestre klikkertræning, det er dog en fordel at du har snuset en smule til det på forhånd, og ved lidt om hvad det indebærer. Det er også en fordel at din hund har lært hvad klikket betyder. Men du behøver ikke mere end det – og så at have lyst til at nørde og træne flittigt.

Der er plads til max 6 deltagere med hund.

Pris: 13000,-

Beløbet kan deles i rater men man hæfter for hele beløbet ved tilmelding.

Spørgsmål? Skriv til mig på dina@vesloeshundesport.dk

Tilmeld dig her

Felt